Uniek : Tiffindell, het enige ski-resort in Zuid-Afrika


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89

facebook follow 01 twitter follow 01 instagram


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 66

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 69

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 73

 MAP Eastern CapeIn 1994 gevormd uit de onafhankelijke ‘thuislanden’ Transkei & Ciskei, gecombineerd met het oostelijk deel van de voormalige Kaap Kolonie, is de Oost Kaap een van de meest ongerepte gebieden in Afrika. Van de Tuinroute in het westen tot aan de Wild Coast in het oosten, vind je er een aantal van de meest opzienbarende kuststroken van het land. Een echt hoogtepunt is het Addo Elephant National Park. Uniek is Tiffindell, het enige ski-resort in Zuid-Afrika. In het historisch interessante dorp Grahamstown vindt elk jaar in juli een kunstfestival plaats dat beschouwd wordt als één van de grootste culturele evenementen in Afrika.

Bezienswaardigheden

ADDO ELEPHANT NATIONAL PARK

Het enige park in Afrika waar je de ’Big 7’ vindt: de traditionele Big 5 plus - in het marine reservaat - de Southern Right walvis en de grote witte haai. Het park heeft niet minder dan zeven biomen (ecosystemen) en is onvoorstelbaar afwisselend.

WILD COAST

Er zijn nauwelijks kustlijnen te vinden die spectaculairder zijn dan die van de Wild Coast. Dit gebied is niet alleen interessant vanwege zijn prachtige natuur, maar is ook cultureel van grote betekenis. Het voormalige Transkei is de geboortegrond van Nelson Mandela en kent veel idyllische plaatsen zoals Chintsa, Coffee Bay en Port St. Johns.

PORT ELIZABETH

PE – bijgenaamd de 'Friendly City’ – ontstond rond 1820 als een kleine nederzetting voor Britse kolonisten. Nu is het één van de grootste en populairste steden in Zuid-Afrika.

KAROO / VALLEY OF DESOLATION

Graaff Reinet is de op drie na oudste stad van Zuid-Afrika, maar is nu vooral bekend vanwege de nabijgelegen Valley of Desolation. Daarvandaan heb je adembenemende uitzichten over de Karoo en de vele majestueuze dolerite rotskolommen die er oprijzen.

HOGSBACK / AMATHOLA MOUNTAINS

Hogsback is idyllisch gelegen in een natuurlijke bosrijke omgeving in de Amatola bergen met hoge bomen, watervallen en panoramische uitzichten op de bergen. De schrijver J.R.R. Tolkien heeft er gewoond en het fictieve Mirkwood (Lord of the Rings) is gebaseerd op Hogsback. Wie het gebied heeft bezocht zal moeten toegeven dat het een geschikte leefomgeving lijkt voor elfen en hobbits. Er is zelfs een dorpje Hobbiton-on-Hogback.

 

icon travelguide

Feiten

Oppervlakte

Het gebied heeft een oppervlakte vergelijkbaar met die van de staten Wisconsin en Florida samen.

Hoofdstad

Bhisho, de voormalige hoofdstad van het thuisland Ciskei.

Steden en plaatsen van betekenis

Bathurst
Chintsa
Coffee Bay
Cradock
East London
Graaff Reinet
Grahamstown
Hogsback
Jeffrey’s Bay
King William’s Town
Mthatha (Umtata)
Port Elizabeth
St Francis Bay
Stutterheim

Landschap

De vegetatie in de Oost Kaap is bijzonder divers en varieert van droge hafwoestijn in het westen tot weelderige vegetatie en zandstranden in het zuiden. De gehele provincie is heuvelachtig tot bergachtig wat fantastische uitzichten en mooie ritten oplevert.

Productie

De Oost Kaap is overwegend landelijk en er worden veel verschillende soorten gewassen verbouwd. De plaats Bathurst claimt niet alleen de oudste pub in het land te hebben, maar is ook wijd en zijd bekend om zijn ananas productie en om de Grootste Ananas in de Wereld dat in feite een informatiecentrum is over dit populaire gewas.

 

icon peopleBevolking

De Oost Kaap heeft bijna 7 miljoen inwoners. De overgrote meerderheid van de bevolking (ca. 87%) is zwart. De meerderheid spreekt Xhosa (83%), Afrikaans (10%) en Engels (4%) als moedertaal. Hoewel Engels van relatief weinig mensen de moedertaal is, wordt het door de meeste mensen in de Oost Kaap als tweede of derde taal gesproken. Verkeersborden zijn allemaal in het Engels.

 

icon trafficInfrastructuur en wegen

De N2 loopt langs de gehele, ongerepte kustlijn van de Oost Kaap en sluit aan op provinciale wegen die naar de vele bezienswaardigheden in de provincie leiden. De wegen zijn over het algemeen in uitstekende staat, hoewel afgelegen dorpjes soms alleen toegankelijk zijn met een 4X4. In bepaalde landelijke gebieden wordt aangeraden (duidelijk aangegeven) om langzaam te rijden i.v.m. overstekend vee.

 

icon seasonsKlimaat

Het is niet verrassend dat het klimaat in de Oost Kaap bijna net zo gevarieerd is als het landschap. Het noordwestelijke deel, de Karoo, krijgt maar heel weinig regen. Langs de oost kust verandert het klimaat in subtropisch met zomerse regenbuien en hoge temperaturen. Het bergachtige binnenland kan koud zijn in de winter soms zelfs met sneeuw op de bergtoppen.

 

WIST U DAT ...

Het Addo Elephant National Park bij Grahamstown waarschijnlijk het enige park in de wereld is waar je de Big 7 vindt; de Big 5 (luipaard, leeuw, olifant, neushoorn en buffel) plus de grote witte haai en walvissen! Na een recente uitbreiding is er nu ook een gebied waar een pinguïn kolonie leeft. Addo omvat een gebied van 3600 km2 met zeven biomen (ecosystemen). Maar de belangrijkste attractie zijn nog steeds de honderden olifanten die door het park zwerven.

Column Eastern Cape Valley of Desolation SAT

Column Eastern Cape Hole in the Wall c SAT

Column Port Elizabeth KingsBeach sunset SAT

Column Addo Elephants Nigel Dennis Sat

cover farmhouseDit programma bevat alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft, van een safari in Kruger National Park tot een bezoek aan Swaziland, een paar dagen aan het strand in KwaZulu Natal en tot slot een aantal dagen in Kaapstad. Het programma biedt allerlei leuke activiteiten zowel voor kinderen als voor volwassenen. Deze reis kan ook in twee delen worden opgesplitst: U kunt dan of het noordelijke - of het West Kaap deel doen.

Lees meer

COVER Drakensberg hiking C SATIn 22 dagen reist u door Zuid-Afrika van Johannesburg via het Kruger National Park, door Swaziland, Lesotho en KwaZulu-Natal en vervolgens langs de Tuinroute naar Kaapstad. Op weg vindt u de mooiste wandelroutes in Zuid-Afrika. Slenter over het strand, wandel door inheemse bossen, beklim bergpaden en doe een wandelsafari. Kortom: Wandel in het Wild! 22 dagen in 3-sterren accommodatie.

Lees meer

cover shayamoyaElsies Reizen is dé specialist in reizen op maat. Wij willen u graag adviseren bij het plannen van uw persoonlijke vakantie. Via een eenvoudig stappenplan komt u tot uw droomreis die voldoet aan al uw persoonlijke wensen en past binnen uw budget.

Lees meer

deel pagina op :

Waarom Elsies Reizen?

maatwerk, toegesneden op uw persoonlijke smaak en budget; wij werken uitsluitend met betrouwbare en gevestigde partners, die SATSA verzekerd zijn; ons uitgebreide netwerk verzekert voortreffelijke tarieven en 24 uurs ondersteuning;
de mooiste accomodaties; ondersteund door een lokale, betrouwbare tour operator fantastische after sales ondersteuning
laat u verrassen door onze concurrerende aanbieding; meer dan 20 jaar ervaring in groeps- en individuele reizen; aandacht voor klantrelaties en persoonlijke aandacht
Fairtrade accommodatie en projecten op aanvraag; uitgebreide reisdocumenten in de Nederlandse taal Bij ons is iedereen een VIP…

Heeft u vragen over ons aanbod of onze diensten, neem dan contact op met .....

© Elsies Reizen : Zuid-Afrika anders beleven