Favorieten: Kruger NP en de Panorama route


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89

facebook follow 01 twitter follow 01 instagram


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 66

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 69

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 73

 MAP MpumalangaDe Xhosa, Zulu en Swazi noemen het oosten "Mpumalanga", de plek waar de zon opkomt. De naam past goed bij een land met betoverende landschappen, eindeloze vergezichten, fantastische natuurreservaten en warme gastvrije mensen. Je vindt er veel van de meest onvergetelijke bezienswaardigheden van Zuid-Afrika. Om er een aantal te noemen: De Drakensbergen met zijn loodrechte rotswanden, het Kruger National Park en de Blyde River Canyon en de Panorama Route met zijn toepasselijke naam die één van de mooiste routes is die je ooit zult rijden.

Bezienswaardigheden

KRUGER NATIONAL PARK

Mpumlanga is een van de twee provincies van waaruit je "Kruger” kan verkennen, een van de oudste en Big 5 wildparken in Afrika dat een bezoek meer dan waard is.

PANORAMA ROUTE

De naam zegt het al: dit is één van de meest schilderachtige routes. Over een relatief korte afstand passeer je een aantal bezienswaardigheden zoals de Blyde River Canyon, Bourke's Luck Potholes en het uitzicht met de treffende naam God's Window.

DULLSTROOM

Deze schilderachtige plaats is alles behalve ‘dull’ (saai), zeker als je van forel en van vliegvissen houdt.

MUSEUM OF MAN / ECHO CAVES

In de buurt van Ohrigstadt vind je een culturele en archeologische schat. Boek een tour door de Echo Caves en kom meer te weten over de fascinerende vondsten en zalen waaronder Crystal Palace.

WATERVALLEN

In Mpumalanga vind je een aantal van de mooiste watervallen van Zuid-Afrika. Berlijn, Lissabon and MacMac Falls zijn bijzonder indrukwekkend. De plaats Waterval Boven (Upper Waterfall) is populair vanwege de mogelijkheid om er rotswanden te beklimmen.

MAC MAC POOLS

Gelegen onder de prachtige MacMac Falls, waar de Gold Rush (goudkoorts) begon in 1873. Nu zijn het een aantal ‘natuurlijke’ zwembaden en een prettige picknick plek.

 

icon travelguide

Feiten

Oppervlakte

De provincie is iets groter dan Ierland.

Hoofdstad

Nelspruit

Steden en plaatsen van betekenis

Pilgrim's Rest
Hazyview
Lydenburg
Belfast
Dullstroom
Waterval-Boven
Middelburg
Graskop
White River

Landschap

Groene heuvels, wildparken, savanne, landbouwgebied

Productie

Maïs, tropisch fruit, rietsuiker

 

icon peopleBevolking

Mpumalanga heeft ongeveer 3,5 miljoen inwoners. Bijna een derde spreekt thuis siSwati, de taal van het aangrenzende Swaziland. Ongeveer een kwart is Zulu en 12% is Ndebele. Net als in de rest van het land is Engels de officiële voertaal van Mpumalanga. In de meeste toeristenplaatsen worden ook de andere Europese talen zoals Frans, Nederlands en Duits gesproken.

 

icon trafficInfrastructuur en wegen

De N4 loopt van Pretoria in het westen, midden door de provincie naar Nelspruit en zelfs tot in het aangrenzende Mozambique. Vanaf de N4 leidt een web van zeer goed onderhouden, geasfalteerde provinciale wegen naar alle bezienswaardigheden die de provincie te bieden heeft. Vooral de Panorama Route langs Blyde River Canyon (de R532 tussen Graskop en de Echo Caves). Deze route voert u langs bezienswaardigheden zoals de Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window, en de Pinnacle rock.

 

icon seasonsKlimaat

Het weer in Mpumalanga verschilt per gebied: de hooggelegen savannes of het hoogveld hebben een ander klimaat dan de vlaktes of het subtropische laagveld. De Drakensbergen met zijn loodrechte rostwanden vormen de dramatische grens tussen de twee gebieden. De hoofdstad Nelspruit op het laagveld ligt maar op een uur rijden van Belfast op het hoogveld. Toch heeft Belfast in de zomer temperaturen tussen 12 en 23 graden, terwijl je in Nelspruit op temperaturen van om en nabij de 30 graden kan rekenen. In de winter is het overwegend droog en mild (maar neem wel een warme pyjama mee!), de meeste regen valt in de zomer tijdens hevige buien aan het einde van de middag.

 

WIST U DAT ...

"Jock of the Bushveld", een heel populaire novelle is waarin Sir Percy Fitzpatrick in 1907 schrijft over zijn reizen samen met zijn trouwe Staffordshire bull terriër? Het verhaal speelt zich voor het grootste deel af in het hedendaagse Mpumlanga. Het gemeentehuis van Barberton, waar Fitzpatrick woonde, is een van de plaatsen in de provincie waar je een standbeeld van Jock vindt.

Column Mpumalanga Berlin falls SAT

Column Mpumalanga Cheetah mala mala SAT

Column Mpumalanga Long Tom Pass SAT

Column Mpumalanga blyde river canyon SAT

COVER Botswana Big5Op deze safari voeren we u mee naar de verborgen geheimen van de Limpopo Provincie. Limpopo ligt in het uiterste noorden en is een tamelijk onbekend gedeelte van Zuid-Afrika. Het is het centrum van het Bushveld. Bezoek de archeologische opgravingen van Mapungubwe die op de grens liggen tussen Botswana en Zimbabwe. We nemen u ook mee naar het wereldberoemde Kruger National Park, dat in het noordoosten van Zuid-Afrika ligt.

Lees meer

cover farmhouseDit programma bevat alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft, van een safari in Kruger National Park tot een bezoek aan Swaziland, een paar dagen aan het strand in KwaZulu Natal en tot slot een aantal dagen in Kaapstad. Het programma biedt allerlei leuke activiteiten zowel voor kinderen als voor volwassenen. Deze reis kan ook in twee delen worden opgesplitst: U kunt dan of het noordelijke - of het West Kaap deel doen.

Lees meer

COVER Mpumalanga KNP giraffe C SATOp deze safari nemen we u mee naar het bekende Kruger National Park waar u niet alleen de Big 5 kunt zien in zijn natuurlijke leefomgeving, maar nog veel meer Afrikaans wild dat hier van nature thuishoort. U krijgt ook de gelegenheid om een aantal van de toeristische en interessante plaatsen te bezoeken die Mpumalanga (ook wel bekend als het Laagveld) tot één van de schilderachtige plaatsen van Zuid-Afrika maken.

Lees meer

cover shayamoyaElsies Reizen is dé specialist in reizen op maat. Wij willen u graag adviseren bij het plannen van uw persoonlijke vakantie. Via een eenvoudig stappenplan komt u tot uw droomreis die voldoet aan al uw persoonlijke wensen en past binnen uw budget.

Lees meer

deel pagina op :

Waarom Elsies Reizen?

maatwerk, toegesneden op uw persoonlijke smaak en budget; wij werken uitsluitend met betrouwbare en gevestigde partners, die SATSA verzekerd zijn; ons uitgebreide netwerk verzekert voortreffelijke tarieven en 24 uurs ondersteuning;
de mooiste accomodaties; ondersteund door een lokale, betrouwbare tour operator fantastische after sales ondersteuning
laat u verrassen door onze concurrerende aanbieding; meer dan 20 jaar ervaring in groeps- en individuele reizen; aandacht voor klantrelaties en persoonlijke aandacht
Fairtrade accommodatie en projecten op aanvraag; uitgebreide reisdocumenten in de Nederlandse taal Bij ons is iedereen een VIP…

Heeft u vragen over ons aanbod of onze diensten, neem dan contact op met .....

© Elsies Reizen : Zuid-Afrika anders beleven