Gauteng : bakermat van de mensheid


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89

facebook follow 01 twitter follow 01 instagram


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 66

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 69

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 73

 MAP GautengDe naam van de provincie betekent Plaats van Goud in Sesotho wat ontleend is aan het Nederlands/Afrikaans. Vanaf dat hier goud werd gevonden in de jaren 80 van de 19e eeuw is het gebied (toen nog Transvaal) het economisch centrum van Afrika geworden. Het is ook de bakermat van de mensheid. Of je nu geïnteresseerd bent in archeologie of in moderne winkelcentra, Gauteng heeft voor elk wat wils.

Bezienswaardigheden

CRADLE OF HUMANKIND

Bakermat van de mensheid. Onderdeel van het kalkzandsteen netwerk van grotten zijn de Sterkfontein Grotten waar Mrs Ples (een 2,3 miljoen jaar oud menselijk fossiel) is gevonden. De Sterkfontein Grotten en het interactieve Maropeng Bezoekerscentrum zijn beide open voor publiek.

PRETORIA (TSHWANE)

De "Jacaranda Stad" is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika. Er zijn veel toeristische bezienswaardigheden, inclusief het Paul Kruger Huis en het Voortrekker Monument.

SOWETO

Voor veel bezoekers zijn de “South Western Townships" de eerste kennismaking met de sloppenwijken. Er zijn allerlei mogelijkheden om onder begeleiding Soweto te bezoeken, zelfs op de fiets.

SANDTON

Met meer dan 140 duizend m² is Sandton City één van de grootste shopping wijken op het zuidelijk halfrond. In deze rijke voorstad van Johannesburg vind je ook een congrescentrum en het Nelson Mandela plein is een bezoek waard.

GOLD REEF CITY

Gesitueerd op een verlaten mijn is Gold Reef City niet alleen een pretpark, maar ook een openluchtmuseum over de Gold Rush (goudkoorts) waaraan Johannesburg zijn status ontleent.

VOORTREKKER MONUMENT

Het zwaar granieten monument werd opgericht ter herinnering aan de ‘Grote Trek’ (jaren 30 van de 19e eeuw) van de voortrekkers vanuit de Kaap, dat toen onder Brits koloniaal bestuur stond. Binnen vertelt een fries met 27 bas-reliëf panelen de geschiedenis.

APARTHEID MUSEUM

Het Apartheid Museum is misschien wel het meest interessante en aangrijpende museum van heel Zuid-Afrika. Het brengt de zwartste bladzijden uit de geschiedenis van Zuid-Afrika tot leven. Hier krijg je een multimediale tour door de verschrikkelijke geschiedenis van de apartheid. Het is bijna onmogelijk om niet geraakt te worden door de indringende tentoonstelling.

SUIKERBOSRAND CONSERVANCY

Niet ver buiten de stedelijke jungle van Johannesburg, is de Suikerbosrand een idyllische plek om je terug te trekken. Je vindt er zebra’s en klein wild. Het is ook een geweldige omgeving om met de mountain bike te crossen of te voet te verkennen.

 

icon travelguide

Feiten

Oppervlakte

De oppervlakte van de provincie Gauteng bedraagt ongeveer de helft van die van Nederland.

Hoofdstad

Johannesburg

Steden en plaatsen van betekenis

Pretoria
Soweto

Landschap

Stedelijk

Productie

De kleine provincie is hét economische centrum van het land en genereert 10% van het Bruto Binnenlands Product van het gehele Afrikaanse continent! Alle belangrijke industrieën zijn vertegenwoordigd van mijnbouw tot bankwezen en technologie.

 

icon peopleBevolking

De kleinste van de negen provincies telt 9,6 miljoen inwoners (2007), alleen in het veel grotere KwaZulu-Natal wonen meer mensen. Dankzij het feit dat Gauteng een zakencentrum is, zijn alle officiële talen hier goed vertegenwoordigd. 21,5%  van de bevolking spreekt Zulu als moedertaal, gevolgd door Afrikaans (14,4%) and Sesotho (13,1%). De meeste mensen in Gauteng spreken vloeiend Engels. Net als in de rest van het land zijn alle verkeersborden in het Engels.

 

icon trafficInfrastructuur en wegen

Gauteng is in Zuid-Afrika de provincie met de meeste geasfalteerde wegen. De snelweg N1 loopt er dwars doorheen, richting Limpopo in het noorden. Vanuit Gauteng kunt u via de N4 richting het oosten naar Mpumalanga rijden of naar het westen naar Magaliesberg. Over de N3 rijdt u naar KwaZulu-Natal. De wegen zijn eindeloos lang.

 

icon seasonsKlimaat

Het grootste deel van de kleine provincie is gelegen op het zogenaamde Hoogveld, een hoog boven zeeniveau gelegen grasland plateau. Deze hoogte is de belangrijkste factor voor het klimaat van Gauteng. Hoewel het een subtropisch gebied is, heeft Gauteng meer gematigde temperaturen. De winters zijn droog en fris. De meeste neerslag (ongeveer 700mm per jaar) valt tijdens zomerse onweersbuien.

 

WIST U DAT ...

Hoewel Gauteng veruit de kleinste provincie van Zuid-Afrika is, het bijdraagt aan ongeveer een derde van het Bruto Binnenlands Product? Het is hét economisch centrum van Afrika en het Bruto Binnenlands Product bedraagt ongeveer 10% van dat van het gehele Afrikaanse continent.

Column Johannesburg night SAT

Column Voortrekker

Column Jacaranda

cover farmhouseDit programma bevat alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft, van een safari in Kruger National Park tot een bezoek aan Swaziland, een paar dagen aan het strand in KwaZulu Natal en tot slot een aantal dagen in Kaapstad. Het programma biedt allerlei leuke activiteiten zowel voor kinderen als voor volwassenen. Deze reis kan ook in twee delen worden opgesplitst: U kunt dan of het noordelijke - of het West Kaap deel doen.

Lees meer

cover shayamoyaElsies Reizen is dé specialist in reizen op maat. Wij willen u graag adviseren bij het plannen van uw persoonlijke vakantie. Via een eenvoudig stappenplan komt u tot uw droomreis die voldoet aan al uw persoonlijke wensen en past binnen uw budget.

Lees meer

deel pagina op :

Waarom Elsies Reizen?

maatwerk, toegesneden op uw persoonlijke smaak en budget; wij werken uitsluitend met betrouwbare en gevestigde partners, die SATSA verzekerd zijn; ons uitgebreide netwerk verzekert voortreffelijke tarieven en 24 uurs ondersteuning;
de mooiste accomodaties; ondersteund door een lokale, betrouwbare tour operator fantastische after sales ondersteuning
laat u verrassen door onze concurrerende aanbieding; meer dan 20 jaar ervaring in groeps- en individuele reizen; aandacht voor klantrelaties en persoonlijke aandacht
Fairtrade accommodatie en projecten op aanvraag; uitgebreide reisdocumenten in de Nederlandse taal Bij ons is iedereen een VIP…

Heeft u vragen over ons aanbod of onze diensten, neem dan contact op met .....

© Elsies Reizen : Zuid-Afrika anders beleven